Spelet som gör dig framgångsrik

Vem har inte önskat att de skulle ha tid att spela mer videospel? De flesta håller på med någon from av spel på sin fritid. Antingen på datorn, TV:n eller kanske på mobiltelefonen. För en del är det en viktig del av livet, de håller på med långa sessioner och ofta tillsammans med andra spelare. Det här konceptet är det nu många som använder för att göra sitt företag framgångsrikt.

En av poängerna med att spela är för att det är kul. Du sitter inte där i timmar för att spela något som är tråkigt. Utvecklarna lägger ner stora pengar på att hela tiden komma upp med nyheter som kan göra det mer attraktivt att spela. Dagens spel är sofistikerade och kan ge dig en hel del.

Utnyttja viljan till att spela

Nu har många företag hakat på trenden med spelifiering. Det är något som utvecklats från helt vanliga spel. Tanken är att du tar företagets uppgifter och förvandlar det till ett spel. Du kan ha en eller flera deltagare, de anställda kan till och med tävla mot varandra. På en del arbetsplatser får du bonus eller vinster, allt beroende på hur duktig du är. Den här länken berättar om hur gamification kan hjälpa ditt företag.

Syftet är att göra jobbet lite roligare. Det har visat sig att när dina medarbetare trivs och tycker det är lättsamt på jobbet så ger de mer. Du skapar en atmosfär som är bra för alla. Och bygger på något som de flesta redan är väl bekanta med. Eftersom det hela sker på speciella plattformar kan du skräddarsy det för din egen verksamhet. Det är helt klart något som är värt att se lite närmare på.

Olika sätt att spela

Det här konceptet går igen i flera andra situationer. Spel är inte längre något som bara barn sysslar med. I stället är det framför allt vuxna som tagit över spelvärlden. Det behöver inte alltid vara komplicerade spel utan bara sådant som får dig att slappna av. Och du kan lära dig mycket genom att spela, något som inte alla känner till. Bättre vård av djuren med spelifiering.

Nu är det naturligtvis inte bara vuxna som trivs med att spela. Allt som är roligt hör ungdomen till. Återigen ett faktum som det gäller att utnyttja. Vilket många skolor tagit fasta på. Om du ger studenterna en text att läsa så kanske de gör det. Inte alla men de flesta. När de i stället får spela och lära sig samma text är det större chans att du når ut till alla. Hur det kan bli roligare att plugga.

Nyckeln till framgång

Som företagare behöver du satsa på flera olika saker för att kunna gå framåt. Det är viktigt att se över strukturen och justera metoderna för arbete. Genom att ge de anställda ett nytt sätt att arbeta på kan du åstadkomma bra mycket. Med gamifiering är det vanligt att nå nya höjder. Och vem vill inte göra det?