3 populära nätbutiker för teknikprylar och gadgets

När det kommer till teknik, prylar och gadgets så är det inte många som kan få nog. Nästan alla i dagens samhälle har både en privat mobiltelefon och dator. En del har till och med en padda utöver det. Genom att dessa prylar används varje dag så kommer de till slut att behöva uppgraderas eller bytas ut. Detsamma gäller exempelvis laddningskablar och hörlurar. På grund av detta så har en mängd olika typer av nätbutiker vuxit fram i Sverige där man enkelt kan beställa hem olika varor. Det bästa med teknikprylar är nämligen att de oftast är ganska så små, vilket innebär att man slipper åka och hämta dem. Därför kommer den här artikeln gå igenom tre populära nätbutiker för teknikprylar och gadgets som kan vara bra att kolla på nästa gång man behöver köpa något online.

Teknikmagasinet, en svensk klassiker

En av de mest populära nätbutikerna när det kommer till teknik och gadgets är Teknikmagasinet. Företaget har funnits ända sedan år 1989 och det grundades av Bengt-Åke Printz, Urban Printz och Jannis Östlund. På den tiden så användes dock inte internet lika flitigt av folk, så de öppnade istället en mängd olika butiker i både Sverige, Norge och Finland.

Sammanlagt har Teknikmagasinet över 5 000 olika produkter. De säljer bland annat varor inom fotografi, mobiltelefoni, datorer och ljud och bild. Som konsument kan man handla online på Teknikmagasinet i Sverige, Norge och Finland, vilket gör det till ett av nordens största återförsäljare inom teknik och gadgets. De senaste åren har företaget dock befunnit sig i turbulenta vatten då ägarskapet bytts ut ett antal gånger. Men sedan den 10 februari 2020 så ägs Teknikmagasinet av Ambia.

Elgiganten, en butik på uppgång

Till skillnad från Teknikmagasinet så har Elgiganten lyckats bra de senaste åren och de har haft stora ekonomiska framgångar. Bolaget öppnade sitt första varuhus utanför Stockholm år 1994 och det finns nu en mängd olika butiker runtom i landet. Men vad som vuxit mest är bolagets försäljning online varpå man kan köpa allt inom teknik och gadgets. Det går exempelvis att få tag på laddare till nästan alla typer av datorer och tv-apparater. På så sätt har Elgiganten blivit en av de första butikerna man vänder sig till om man är i behov av något.

Elgiganten har blivit utnämnd till att vara årets butikskedja i Sverige år 2018. Men man kan också beställa varor online om man bor i Danmark, Norge, Finland eller Island.

CDON, ett sant e-handelsföretag

Både Teknikmagasinet och Elgiganten har fysiska butiker som man kan besöka. Här skiljer sig CDON åt ordentligt då de är ett sant e-handelsföretag. CDON säljer nämligen bara sina produkter online och det går att köpa allt inom teknik, hemelektronik och gadgets. Genom att de säljer sina produkter online så kan de givetvis hålla nere sina kostnader ordentligt. Företaget startades år 1999 och har sedan dess vuxit ordentligt på marknaden. Bara under år 2018 så sålde företaget varor till ett värde över två miljarder kronor.