5 spännande teknikbloggar

Genom att teknik har blivit en del av människors vardag, så har en mängd olika typer av teknikbloggar blivit stora i världen. En del av dessa fokuserar på specifika prylar, som telefoner eller datorspel, medan andra diskuterar tekniknyheter. Det finns nämligen en bred variation när det kommer till teknikbloggar. Därför kommer denna artikel att gå igenom 5 av de mest populära teknikbloggarna som finns på nätet i dagsläget.

CNET

En av de allra mest populära teknikbloggarna är CNET. De fokuserar nämligen på en mängd olika nyheter inom teknologi, kultur, nyheter och vetenskap. Till skillnad från att djupdyka i olika tekniska begrepp, så fokuserar CNET på att göra information om teknik tillgänglig och läsbar för alla. På bloggen kan man bland annat få de senaste nyheterna och läsa olika kommentarer och analyser av produkter och köpguider. Med åren har CNET fått många läsare och bloggen klassas i dagsläget som en av de allra största teknikbloggarna i hela världen.

Ars Technica

En annan populär teknikblogg heter Ars Technica och grundades år 1998 av Ken Fisher. Hans vision var att skapa innehåll på bloggen som var nytänkande, roligt och aktuellt. Med tiden har bloggen vuxit till att inte bara vara en hemsida där man läser recensioner om produkter, utan bloggen har blivit en källa för de senaste nyheterna inom olika teknikbranscher. Ars Technica har också fokuserat på att göra olika typer av analyser kring hur mjukvara och teknik används inom samhället. På så sätt har också en ny publik lockats till bloggen, nämligen de som är intresserade av politik och samhällskunskap.

MacRumors

För den som gillar Apple så finns det också en blogg som specifikt fokuserar på deras produkter. Denna blogg heter MacRumors och grundades av Arnold Kim. Som läsare kan man bland annat läsa olika typer av recensioner av Apples produkter, samt få en inblick i hur de fungerar mer detalj. Som användare kan man också få välbehövlig kunskap om hur produkterna från Apple är uppbyggda. Bloggen har nämligen detaljerade guider kring de olika produkter, vilket uppskattas av många läsare.

Androidcentral

Detta är en blogg som helt och hållet fokuserar på att skriva om olika typer av frågor som berör telefoner med Android som operativsystem. Bloggen drivs av olika experter och entusiaster inom Android, vilket gör att man som läsare kan få väldigt detaljerad kunskap kring ämnet. Till skillnad från Apple så kan man modifiera Androidtelefoner på olika sätt. Detta är också ett ämne som bloggen fokuserar på genom olika typer av guider.

Torrentfreak

Till skillnad från de andra bloggarna så fokuserar Torrentfreak på olika typer av frågor som berör copyright och rättigheter online. Bloggen startades av Ernesto Van Der Sar och han har sett till att den är helt oberoende av utomstående påverkan. I praktiken innebär det att Ernesto själv skriver samtliga artiklar på hemsidan tillsammans med sina anställda. De olika artiklarna fokuserar oftast på nyheter kring fildelning och rättigheter kring dokument och program på nätet. Det finns också möjlighet att läsa recensioner av olika produkter, framförallt VPN.