Rätt mobiloperatör kan spara mycket pengar

Idag finns det många olika mobiloperatörer att välja mellan och trots att de flesta erbjuder fördelaktiga priser för surf, sms och samtal kan det finnas mycket som skiljer de åt från varandra. En del operatörer låter dig till exempel spara surf som du inte har använt, medan andra har utmärkta priser för utlandssamtal. Genom att välja en operatör som erbjuder saker som passar din livsstil kan du spara mycket pengar under ett år.

Spara surf som inte används

Hallon är ett lågprisalternativ som snabbt blev en favorit bland svenskarna. Det beror framförallt på möjligheten att spara surf, vilket inte är unikt i sig. Men Hallon låter dig spara 100 GB som du inte har använt varje månad, vilket är mycket generöst. Det innebär att surfen kan användas över de andra månaderna när du kanske behöver förbruka mer än normalt, använda mobilen som hotspot eller något liknande. Genom att logga in på deras sida går det att se hur mycket surf man har.

Den här operatören har även valt att erbjuda generösa rabatter regelbundet, som till exempel 50 GB extra surf som delas ut ibland. Rabatterna har också positionerat Hallon som ledande inom mobilabonnemang. Hallon har också bra priser för studenter, ungdomar och pensionärer som ofta har en begränsad budget.

Utan extra avgifter och bindningstider

Ett annat lågprisalternativ som är populärt är Fello. Det är en mobiloperatör som också låter dig spara surf som du inte använder, men till skillnad från Hallon så ligger gränsen för hur mycket man kan spara på 25 GB. Fello erbjuder låga priser och använder nätet från Telia, eftersom det är en del av Telia Sverige AB.

Telias täckning anses ofta vara den bästa i Sverige och i dagsläget kan man surfa med 4G-hastigheter upp till 60 Mbit/sekunden i nästan alla olika områden, städer och samhällen. Fello har 99 procent täckning oavsett var man befinner sig, förutom i mycket tät skog, i radioskugga eller i en bergig miljö. Med Fello har du tillgång till VoLTE-teknik som standard och du kan därför göra WiFi-samtal, surf eller samtal via 4G-nätet.

Fello har ett fastpris och innebär att du inte behöver överraskas av rörliga priser. I fastpriset ingår obegränsat med samtal, SMS och MMS. Fördelen med Fello är att det inte tillkommer några öppningsavgifter, bindningstider eller uppsägningstider. Konceptet är perfekt för personer som helst undviker att binda upp sig på kontrakt. Det går även att pausa abonnemanget, vilket är perfekt om du till exempel ska befinna dig utomlands under en period eller vill testa en annan operatör för att se om de passar dig bättre.

Andra alternativ på marknaden

Fello och Hallon är inte de enda två lågprisalternativen, utan många väljer även att teckna abonnemang hos Vimla eller Halebop. Fello är i regel billigare än Halebop, eftersom den sistnämnda har begränsningar på samtal och SMS. Dessutom har Fello mycket generösa rabatter för de första månaderna med abonnemanget. Halebop använder också Telias mobilnät, så täckningen är likadan som Fellos.

Vimla har ganska lika priser som Fello, men Vimla har större mängder data som kan förbrukas. Hallon är 3s lågprisalternativ och Vimla är Telenors lågprisalternativ. Hallon är billigare än Vimla, men båda två erbjuder abonnemang utan bindningstid och öppningsavgifter.